icon-cross
Map

E2 Winnersh

Reading

The refurbishment of E² provides a modern state-of-the-art open plan office building over two storeys. ​E² is a pre-existing 1980s office building, situated in the centre of IQ Winnersh at the heart of the Thames Valley close to Reading.​

Download
E2 1
E2 2
E2 3

The existing cladding of the building has been re-sprayed and windows re-glazed whilst new feature windows have been punched through the façade, juxtaposed diagonally about each corner.

 Internally the floor plates were returned to open plan configuration with contemporary Cat A finishes, enhanced ceiling heights and new toilet cores located to support flexibility in demise split options.

E2 4
E2 5

A new glazed entrance atrium provides a focal point for entry to the building and enhances the building’s flexibility in allowing it to be split up into up to four demises. At the core of each floor plate, external courtyards were also refurbished and landscaped to provide amenity space and views over the estate.

The development has a number of highly sustainable features including high efficiency lighting, improved fabric insulation in the walls and roof, rainwater harvesting and charging points for electric cars. The refurbished building is 56% more energy efficient than the original building, and the CO2 output of the building reduced by around 115 tons per year. E² achieved a BREEAM ‘Excellent’ rating and the refurbishment works have seen the Energy Performance Certificate (EPC) improved from 138 (F) to 38 (B).

Client: SEGRO | Services: Architecture | Size: GIA 4,599m2